Спочатку задуманий як настоянка, що імітує смак бородинського хліба, «Портер» повівся своєрідно і до мети наблизився на відстань гарматного пострілу. Але це й непогано, тому що вийшов зовсім інший продукт, як мінімум незвичніший, а значить цікавіший.
В основі «Портера» лежить обсмажений ячмінь — саме він задає титульний смак. Коли ще передбачалося, що настоянка матиме імʼя чорного хліба, з першим ковтком вже стало зрозуміло, що ніякий це не бородинський хліб, а дивним чином відтворений в міцному алкоголі смак карамельного темного пива.
Тобто це як портер, тільки в сім разів міцніше.
Потім виявилося, що хлібні прянощі теж дуже в касу — вони ускладнили смак настоянки, додали їй ноток скандинавського аквавита за рахунок кмину (дуже відчувається; в наступній партії приберемо) і коріандру (не так сильно).
Коли у настоянки став вимальовуватися характер зігріваючого і затишного зимового напою, туди сама попросилася кориця — вона вгадується в запаху та злегка пробивається крізь карамелізований ячмінь.
За підсолоджування, щоб як в темному пиві, відповідають родзинки. Традиційно для «Воєводки» настоянка не містить доданого цукру.