Voevodka
Click to order
Cart
До кінця лютого з кожним замовленням понад 500 ₴ ми пакуємо подарунок: 100 мл абрикосової настоянки.
Total: 
* Імʼя та прізвище
* Телефон
Напишемо у Telegram чи Viber
* E-mail
Відправимо копію замовлення та картку для передоплати
* Як бажаєте отримати замовлення?
Від 800 грн — безкоштовно
Адреса доставки/відправки
Вкажіть, будь ласка, місто та номер відділення «Нової пошти» або під’їзд, домофон і поверх
Коментарі, заміна смаків у наборі або номер подарункового сертифікату

Калганівка

грн
грн
Додати подарункову упаковку до 500 мл?
Склад: корінь калгану, дубова тріска, мед, дистилят.
Міцність: приблизно 42°.

Калганівка прийшла до нас із заходу. У будь-якому поважному питному закладі Західної України обовʼязково є настоянка на корені калгану. Калганівка поширена на заході так само широко, як в Центральній і Східній Україні — хрінівка. Доходить навіть до того, що в Карпатах калганівка в меню є, а хрінівки немає — для місцевих настоянка на хроні напій дивний, навіть екзотичний. А калганівка — свій, рідний.

Однак логічного пояснення цьому я не бачу. Ареал калгану (до слова, його ботанічна назва — перстач прямостоячий) зовсім не обмежується Карпатами. Перстач росте по всій Європі, проте в настоянках він прижився чомусь саме в Західній Україні. Там її називають українським женьшенем і приписують настоянкам та відварам калгану унікальні лікувальні властивості — від придбання феноменальної чоловічої сили до відновлення безнадійного шлунково-кишкового тракту.

Але ми любимо калган не за це, а за смак, колір та запах, якими він облагороджує алкоголь.

По-перше, у настоянки калгану, попри те, що це корінець, приголомшливий ніжний квітковий аромат.

По-друге, гарний колір — прозорий бурштиновий з червоним відтінком.

По-третє, своєрідний (і приємний) смак, який важко переказати.

Настоянка підходить до гарячих страв української кухні та годиться в якості дигестива.