Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чорна слива (36°)

Немає в наявності
Артикул: 150
240 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Повідомити, коли з'явиться
Увійдіть на сайт, щоб
додати товар в список очікувань
Характеристики
Склад чорнослив, спирт, очищена вода
Міцність приблизно 36°
Короткий опис Кисло-солодка густа настоянка з димним запахом і яскравим смаком копченої сливи.

Нова пошта: 30 грн — якщо ви обрали передоплату (60–80, якщо наложку).

Курʼєром по Києву: 60 грн.

Покупки від 700 грн відправляємо безкоштовно.

Номер карти для передоплати надішлемо в листі — підтвердженні замовлення.

Будь ласка, оплачуйте відразу, ваше замовлення вже підтверджено.

На крайній випадок є й наложка, але цей варіант вийде вам дорожче на 30–50 грн.

 
 

 

 

Опис

Якщо вам більше двадцяти років і ви знаєте, що таке «Можжевельник», значить ви пробували воєводку на чорносливі.

Якщо вам недавно виповнилося двадцять і в «Можжевельник» ви за віком не потрапили, то з ноткою старечої ностальгії розповім, що це був без перебільшення легендарний бар, з якого навесні 2014 роки взагалі почалася барна культура Подолу.

Нам всім (напевно, крім власників) здавалося, що «Можжевельник» буде завжди, але найкрутішим київським баром він зміг пробути тільки два роки. Зате ці два роки «Нафтуся» — саме так прозвали там нашу настойку на чорносливі за її колір і густоту — лилася по барній стійці «Можжевельника» рікою. Бармен Тарас Нижник розповідав мені, як через «Нафтусю» відвідувачі бару скасовували таксі та свої плани на завтра, переглядали бюджет на вечір і освідчувалися в любові її невідомому виробнику — тобто мені.

До винаходу «копченої груші» чорносливова воєводка була нашою візитною карткою. Насичена і настільки густа, що залишається стікати маслянистими краплями по стінках, з характерним димним запахом копченого чорносливу, з його кислинкою і солодкістю одночасно — вибачте, зараз наллю собі пʼятдесят і повернуся.

Так ось, хто пробує її вперше, думає, що тут ми вже точно змахлювали та додали в настоянку цукор. А ось і ні, це природна солодкість самого чорносливу. Ми не додаємо цукор в настоянки.

Чорнослив і досі залишається однією з наших улюблених настоянок. В одному з барів з нього робили чорносливовий сауер. Але як десертний напій чорнослив прекрасний і сам по собі. А ще обовʼязково спробуйте його вприкуску з сирами типу дорблю або з тушкованим мʼясом.

 

Вгору