Вишнівка — звичайно, найвідоміший український ягідний алкоголь. Багатьом відразу згадується бабусина вишнівка, і мало хто задумується, чим вишнева настоянка відрізняється від вишневої наливки, та чи є між ними взагалі будь-яка різниця.
Є!
Вишнева наливка готується по-іншому: в банку з вишнею засипають багато цукру і ставлять в тепле місце, щоб ягоди дали сік і забродили. Через пару тижнів виходить неміцна (до 15°) і дуже солодка наливка.
Вишнева настоянка готується так: ягоди засипають в банку, заливають алкоголем і чекають місяць, а то й два, допоки вишнівка настоїться. Це шлях, яким пішла Voevodka.
Наша вишнівка — доволі міцна (близько 30°) і зовсім не солодка. Ми не додаємо в настоянки цукор, тому що ягоди, які дає нам наша щедра українська земля, прекрасні самі по собі, без зайвого підсолодження. На жаль, досвід участі в ярмарках показує, що цей найважливіший для нас момент майже ніхто не чує, тому я про всяк випадок повторю ще раз: наша вишнева настоянка БЕЗ ЦУКРУ.
Вишнівка «Воєводка» — це чистий смак вишні з мигдальним присмаком вишневої кісточки (це безпечно і нешкідливо). Навпаки, від кісточки у вишневої настоянки зʼявляється справжній насичено-вишневий аромат і смак.
Смакує з десертами та шоколадом.