Voevodka
Click to order
Cart
До кінця лютого з кожним замовленням понад 500 ₴ ми пакуємо подарунок: 100 мл абрикосової настоянки.
Total: 
* Імʼя та прізвище
* Телефон
Напишемо у Telegram чи Viber
* E-mail
Відправимо копію замовлення та картку для передоплати
* Як бажаєте отримати замовлення?
Від 800 грн — безкоштовно
Адреса доставки/відправки
Вкажіть, будь ласка, місто та номер відділення «Нової пошти» або під’їзд, домофон і поверх
Коментарі, заміна смаків у наборі або номер подарункового сертифікату

Чорна слива
Великі пляшки зʼявляться 4 березня

грн
грн
Додати подарункову упаковку до 500 мл?
Склад: чорнослив, спирт, очищена вода.
Міцність: приблизно 36°.

Якщо вам більше двадцяти років і ви знаєте, що таке «Можжевельник», значить ви пробували воєводку на чорносливі.

Якщо вам недавно виповнилося двадцять і в «Можжевельник» ви за віком не потрапили, то з ноткою старечої ностальгії розповім, що це був без перебільшення легендарний бар, з якого навесні 2014 роки взагалі почалася барна культура Подолу.

Нам всім (напевно, крім власників) здавалося, що «Можжевельник» буде завжди, але найкрутішим київським баром він зміг пробути тільки два роки. Зате ці два роки «Нафтуся» — саме так прозвали там нашу настойку на чорносливі за її колір і густоту — лилася по барній стійці «Можжевельника» рікою. Бармен Тарас Нижник розповідав мені, як через «Нафтусю» відвідувачі бару скасовували таксі та свої плани на завтра, переглядали бюджет на вечір і освідчувалися в любові її невідомому виробнику — тобто мені.

До винаходу «копченої груші» чорносливова воєводка була нашою візитною карткою. Насичена і настільки густа, що залишається стікати маслянистими краплями по стінках, з характерним димним запахом копченого чорносливу, з його кислинкою і солодкістю одночасно — вибачте, зараз наллю собі пʼятдесят і повернуся.

Так ось, хто пробує її вперше, думає, що тут ми вже точно змахлювали та додали в настоянку цукор. А ось і ні, це природна солодкість самого чорносливу. Ми не додаємо цукор в настоянки.

Чорнослив і досі залишається однією з наших улюблених настоянок. В одному з барів з нього робили чорносливовий сауер. Але як десертний напій чорнослив прекрасний і сам по собі. А ще обов'язково спробуйте його вприкуску з сирами типу дорблю або з тушкованим мʼясом.