Вибачте, магазин на паузі: відправити замовлення поштою зможемо тільки 2 серпня (кур’єром — з 3 серпня).
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Зерновий дистилят «Злак якості»

В наявності
Артикул: 570
290 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Обʼєм
Характеристики
Склад зерновий дистилят (ячмінь, жито, кукурудза), очищена вода, дубова тріска
Міцність 44%
Короткий опис Змішаний зерновий дистилят з яскравим смаком жита і ячменю та з нотами дуба на другому плані.

Нова пошта: 30 грн — якщо ви обрали передоплату (60–80, якщо наложку).

Курʼєром по Києву: 60 грн.

Покупки від 700 грн відправляємо безкоштовно.

Номер карти для передоплати надішлемо в листі — підтвердженні замовлення.

Будь ласка, оплачуйте відразу, ваше замовлення вже підтверджено.

На крайній випадок є й наложка, але цей варіант вийде вам дорожче на 30–50 грн.

 
 

 

 

Опис

Треба мати сміливість та впевненість у своєму продукті, щоб починати опис міцного напою на основі зернових культур із застереження, що це не віскі.

Тому що я готовий померти від скромності та без суперечок визнаю, що слово «віскі» позначає витриманий зерновий дистилят, виготовлений в Шотландії, Ірландії або Північній Америці. Але не у нас. В Україні віскі не виробляють (за єдиним винятком — щось спробував зробити «Микулинецький бровар»), однак за технологією виготовлення «Злак якості» найбільше схожий саме на віскі.

Але що заважає виготовити зерновий дистилят в Україні? Відсутність зерна? Немає обладнання? Можливо, нікому?..

Ні. Заважає відсутність нормативної бази. На жаль, на державному рівні Україна успадкувала алкогольні традиції Радянського Союзу, де базовим міцним алкоголем був розведений водою спирт. Естети могли побавитися кавказьким або молдавським «коньяком». Більше не було нічого (не рахуючи гірких настоянок на тому ж спирті). Зернових дистилятів не існувало. Терміну для їх позначення немає й дотепер. Тут можна б пожартувати, що віскі є, а слова немає, але й віскі-то в Україні немає, ось в чому справа!

Весь світ (кому можна) пʼє алкоголь, в якому є смак. Північна Америка — віскі, Центральна — ром, Англія — ​​джин, Шотландія — віскі, Скандинавія — аквавіт, Болгарія та Балкани — ракію, і тільки колишні республіки СРСР давляться горілкою. Це жахливо несправедливо, тим більше що до XIX століття в Україні крім зернових дистилятів ніякого іншого міцного алкоголю і не було. Чистий спирт навчилися видобувати тільки сто пʼятдесят років тому.

Тому я не буду тут заливатися соловейком, що наша маленька сімейна винокурня відновлює втрачені двісті років тому рецепти хлібного вина або оковитої. Замість цього я пропоную вам спробувати алкоголь з зерна, вироблений на сучасному обладнанні, але, на відміну від горілки, зі смаком, і смак цей дуже приємний: ячмінно-житній.

Налийте його в келих для віскі. Перший запах — житній, потім тихенько вступає ячмінь. Фруктові та якісь ще незрозумілі, але приємні нотки — це ефіри, які дала дубова тріска. Дуб не забиває смак і запах зерна, як в бурбонах, а залишається на других ролях, виводячи на перший план смак сировини.

Дистиляти настоювалися на трісці близько місяця, на цьому контакт з деревом був припинений, я дав напоям півроку відпочити, обʼєднав, відфільтрував та нарешті оголосив, що «Злак якості» готовий.

Вгору