Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Калганівка

В наявності
Артикул: 550
240 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Характеристики
Склад корінь калгану, цукрово-абрикосовий дистилят
Міцність приблизно 40–42%
Короткий опис Міцний самогон обʼєднав квітковий аромат і цілющу силу українського женьшеню.

Нова пошта: 30 грн — якщо ви обрали передоплату (60–80, якщо наложку).

Курʼєром по Києву: 60 грн.

Покупки від 700 грн відправляємо безкоштовно.

Номер карти для передоплати надішлемо в листі — підтвердженні замовлення.

Будь ласка, оплачуйте відразу, ваше замовлення вже підтверджено.

На крайній випадок є й наложка, але цей варіант вийде вам дорожче на 30–50 грн.

 
 

 

 

Опис

Калганівка прийшла до нас із заходу. У будь-якому поважному питному закладі Західної України обовʼязково є настоянка на корені калгану. Калганівка поширена на заході так само широко, як в Центральній і Східній Україні — хрінівка. Доходить навіть до того, що в Карпатах калганівка в меню є, а хрінівки немає — для місцевих настоянка на хроні напій дивний, навіть екзотичний. А калганівка — свій, рідний.

Однак логічного пояснення цьому я не бачу. Ареал калгану (до слова, його ботанічна назва — перстач прямостоячий) зовсім не обмежується Карпатами. Перстач росте по всій Європі, проте в настоянках він прижився чомусь саме в Західній Україні. Там її називають українським женьшенем і приписують настоянкам та відварам калгану унікальні лікувальні властивості — від придбання феноменальної чоловічої сили до відновлення безнадійного шлунково-кишкового тракту.

Але ми любимо калган не за це, а за смак, колір та запах, якими він облагороджує алкоголь.

По-перше, у настоянки калгану, попри те, що це корінець, приголомшливий ніжний квітковий аромат.

По-друге, гарний колір — прозорий бурштиновий з червоним відтінком.

По-третє, своєрідний (і приємний) смак, який важко переказати. Настоянка підходить до гарячих страв української кухні та годиться в якості дижестиву.

Вгору