Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Ячмінний

В наявності
Артикул: 570
270 грн
290 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Обʼєм
Витримка
Характеристики
Склад ячмінний дистилят, очищена вода, дубова тріска
Міцність приблизно 40–42%
Короткий опис Зерновий дистилят з яскравим смаком ячменю та з нотами дуба на другому плані.

Тимчасово відправляємо поштою лише по вівторках і п’ятницях.

Нова пошта: 40–60 грн — якщо ви обрали передоплату (60–80, якщо наложку).

Поштомат НП: 35 грн.

Курʼєром по Києву: 60 грн.

Покупки від 800 грн відправляємо безплатно.

Номер карти для передоплати надішлемо в листі — підтвердженні замовлення.

Будь ласка, оплачуйте відразу, ваше замовлення вже підтверджено.

На крайній випадок є й наложка, але цей варіант вийде вам дорожче на 20–40 грн.

Опис

Треба мати сміливість та впевненість у своєму продукті, щоб починати опис міцного напою на основі ячменю із застереження, що це не віскі.

Тому що я готовий померти від скромності та без суперечок визнаю, що слово «віскі» позначає витриманий зерновий дистилят, виготовлений в Шотландії, Ірландії або Північній Америці. Але не у нас. В Україні віскі не виробляють (за єдиним винятком — щось спробував зробити «Микулинецький бровар»), однак за технологією виготовлення ячмінний дистилят найбільше схожий саме на віскі.

Але що заважає виготовити зерновий дистилят в Україні? Відсутність зерна? Немає обладнання? Можливо, нікому?..

Ні. Заважає відсутність нормативної бази. На жаль, на державному рівні Україна успадкувала алкогольні традиції Радянського Союзу, де базовим міцним алкоголем був розведений водою спирт. Естети могли побавитися кавказьким або молдавським «коньяком». Більше не було нічого (не рахуючи гірких настоянок на тому ж спирті). Зернових дистилятів не існувало. Терміну для їх позначення немає й дотепер. Тут можна б пожартувати, що віскі є, а слова немає, але й віскі-то в Україні немає, ось в чому справа!

Весь світ (кому можна) пʼє алкоголь, в якому є смак. Північна Америка — віскі, Центральна — ром, Англія — ​​джин, Шотландія — віскі, Скандинавія — аквавіт, Болгарія та Балкани — ракію, і тільки колишні республіки СРСР давляться горілкою. Це жахливо несправедливо, тим більше що до XIX століття в Україні крім зернових дистилятів ніякого іншого міцного алкоголю і не було. Чистий спирт навчилися видобувати тільки сто пʼятдесят років тому.

Тому я не буду тут заливатися соловейком, що наша маленька сімейна винокурня відновлює втрачені двісті років тому рецепти хлібного вина або оковитої. Замість цього я пропоную вам спробувати алкоголь із ячменю, вироблений на сучасному обладнанні, але, на відміну від горілки, зі смаком, і смак цей приємний (якщо ви любите віскі).

Вгору