Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Аквавіт

В наявності
Артикул: 530
280 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Витримка
Характеристики
Склад цукровий дистилят, кмин, прянощі, очищена вода, дубова тріска
Міцність приблизно 40–42%
Короткий опис Дистильована настоянка кмину та інших прянощів.

Тимчасово відправляємо поштою лише по вівторках і п’ятницях.

Нова пошта: 40–60 грн — якщо ви обрали передоплату (60–80, якщо наложку).

Поштомат НП: 35 грн.

Курʼєром по Києву: 60 грн.

Покупки від 800 грн відправляємо безплатно.

Номер карти для передоплати надішлемо в листі — підтвердженні замовлення.

Будь ласка, оплачуйте відразу, ваше замовлення вже підтверджено.

На крайній випадок є й наложка, але цей варіант вийде вам дорожче на 20–40 грн.

Опис

Середньовічну назву алкоголю «вода життя» успадкували як мінімум три напої, які виробляються в наш час. Перший — це, звичайно, віскі (uisce — шотландською «вода»). Другий — французькі виноградні та фруктові дистиляти eau-de-vie («вода життя» французькою). Нарешті, третій напій, який майже не продається в Україні — аквавіт з Данії та Норвегії, куди латинський вираз aqua vitae дістался без видимих ​​змін.

Сотні років тому, коли європейці тільки почали опановувати технологію дистиляції, ніхто не ставив перед собою завдання робити елітарні напої. Алкоголь гнали з того, що було в надлишку. Так вийшло, що в Ірландії та Шотландії в надлишку був ячмінь, а в Південній Європі — фрукти і виноград. У Скандинавії алкоголь робили не тільки з зерна, але і з картоплі, а прянощі в готовий продукт закидали не від хорошого життя, а щоб забити неприємний смак поганого спирту.

На щастя, в наш час технологія і обладнання досягли досконалості, тому сьогодні алкоголь високої якості не рідкість, а норма. Ми готуємо настоянки не для того, щоб заховати за їх ароматом якісь огріхи, а щоб надати чистому алкоголю різноманітність смаків.

Наш рецепт «Аквавіту» містить вісім прянощів, в яких традиційно для цього напою переважає кмин. Отриману настоянку ми переганяємо ще раз, щоб помʼякшити та вирівняти різкий пряний смак, а потім витримуємо її місяць на дубової трісці, після чого готовий прозорий продукт отримує соломʼяний колір і легкий аромат дуба.

Годиться як напій до столу, підходить до більшості гарячих страв.

Вгору